Gulle gevers doneren bijna 100.000 euro aan Familie Bofkont

Na de ramp in de nacht van 22 januari is de Boerderij van de familie bofkont een Facebook actie gestart om geld op te halen voor de heropbouw van de afgebrande boerderij. Ze kregen meteen veel steun van bezorgde buurtbewoners en nu staat te teller van donaties al bijna op 100.000 euro!

Dafne Westerhof staat perplex. “Ik had dit absoluut niet zien aankomen, mensen begonnen met overmaken dus ik heb mijn rekeningnummer toen op Facebook gezet. En mensen bleven maar doneren! Heel bizar om dat bedrag op de rekening te zien groeien!”.

Ze is iedereen heel dankbaar voor de gulle donaties, maar het is nog lang niet genoeg om de geleden schade te herstellen. Dafne huurt de boerderij, dus de verhuurder en de verzekeringsmaatschappij moeten met elkaar in conclaaf over de vergoeding. Dat gaat waarschijnlijk nog wel even duren.

De dieren maken het naar omstandigheden goed. Het varken Zeeman liep brandwoorden op tijdens de brand en wordt vandaag verplaatst naar een binnenonderkomen. “Dat is nog niet zo makkelijk met een beest van 350 kilo die niet zelf in beweging kan komen. We gaan vandaag een slee achter de trekker bouwen om Zeeman voorzichtig te verplaatsen”, vertelt Dafne.

Foto: KaWijKo Media / Vivian Tusveld