Hond en eigenaar verdwenen na verwonding paard in Bos

Een paard raakte dit weekend ernstig gewond bij een aanval van een hond. Dit gebeurde zondagmiddag omstreeks 13.45 uur in het Amsterdamse Bos tijdens een buitenrit. De eigenaar van de hond ging er vandoor voor de politie ter plaatse was.

Het paard Bo werd meerdere keren gebeten in haar borst en been en is inmiddels behandeld door de dierenarts. Nakita de Boer van Nakita’s Eastends Stables vertelde aan de website Hoefslag dat de eigenaar van de hond in eerste instantie welwillend zijn hond aan de lijn deed. Hij vertelde dat zijn hond, een grijs witte pitbull, nog nooit een paard had gezien. Nadat de paarden voorbij waren, maakte de man zijn hond weer los. Deze rende vervolgens recht op het paard Bo af en beet haar meerdere keren. Vlak voor de politie ter plaatse was ging de man er in een zwarte Seat vandoor.

Nakita de Boer is een Facebookactie gestart om de man terug te vinden, maar dat heeft tot nu toe niks opgeleverd. Mocht u meer informatie hebben over deze man of iets gezien hebben, dan kunt u contact opnemen met de politie.

Update:
Er is van de eigenaar van de hond een signalement bekend. Het betreft een blanke man tussen circa 25 en 30 jaar oud. Hij heeft een normaal postuur, kort donker haar en hij is 1,80-1,85 m lang. Op het moment van het incident had hij een soort mutsje op.
De politie verzoekt de hondenbezitter zich te melden maar vraagt ook getuigen van dit voorval of personen die informatie hebben over dit incident zich te melden. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of het online contactformulier.