Live jazz door Hans Dulfer in P60

Hans Dulfer is één van de bekendste en meest veelzijdige muzikanten van Nederland. Hij volgt de laatste trends, maar handhaaft een typische jazz sound. Op vrijdag 20 januari brengt hij zijn muzikale kunsten ten gehore op het podium van P60.

Hans Dulfer is een van Nederlands’ bekendste en beste saxofonisten. Hij speelde met onder andere Boy Edgar, Clous van Mechelen, John McLaughlin, Willem Breuker, Jan Akkerman, Herman Brood en Saskia Laroo. Ook is hij is de vader van saxofoniste Candy Dulfer. Hans Dulfer is beroemd om zijn live optredens, maar ook zijn CD opnames oogsten veel lof.

Hans groeide op in Amsterdam en raakte als jonge tiener geïnteresseerd in de jazzmuziek. Hij leerde zichzelf saxofoon en toneelstukken spelen en vanaf 1957 maakte hij deel uit van de bigband van Theo Deken. In 1958 voegt hij zich bij de Clous van Mechelen Combo en in 1961 werd hij lid van het Metropolitain Quintet. In het midden van de jaren zestig speelt hij met Willem Breuker en wordt hij onderdeel van de Big Ballad Boogie Blues Beat Bounce Band. Dulfer speelt dan ook freejazz met Peter Snoei. Sindsdien is hij uitgegroeid tot één van de meest prominente figuren van de Nederlandse jazzscene.

Vrijdag 20 januari // zaal open 20:00 // aanvang 20:30 // vvk €13,50 // zaal €15

Meer informatie: P60 – Hans Dulfer

Foto: Marco Barelds