Dit mag u niet missen komend weekend

In Amstelveen hoeft u zich dit weekend niet te vervelen! De musea en culturele instanties hebben weer bijzondere evenementen voor u georganiseerd. Wij zetten voor u de leukste dingen van dit weekend op een rij. Deze bruisende hoogtepunten mag u niet missen!


1. Cabaret: Tineke Schouten T-splitsing

De kritische blik en scherpe tong van Tineke Schouten vullen op 13 en 14 januari de Amstelveense Schouwburg. In haar nieuw show T-splitsing neemt ze ‘keuzes’ onder de loep. Bereidt u voor op veel glitter, humor en zang.
Waar: Schouwburg Amstelveen
Wanneer: 13 en 14 januari


2. Muziek:
 Professor Nomad session: Tribute to David Bowie

Afgelopen jaar hebben we afscheid genomen van muziekheld David Bowie. Maar nog niet van zijn muziek. Professor Nomad kruipt vrijdag in de huid van Bowie en zal zijn nummers weer tot leven brengen.
Waar: P60
Wanneer: 13 januari

 (foto: Singles ‘all dance’)
3. Feest:
Nieuw jaar singles party

Singles opgelet! Bij de nieuwjaar editie van de Singels Party ontmoet u misschien wel swingend op de jaren 70/80/90 muziek misschien uw grote liefde. Maar mocht er niet veel soeps tussen zitten, dan kunt u zich altijd nog volstoppen met gratis hapjes en goedkope drankjes (€1,65 voor een biertje!).
Waar: Zaal Alleman, Den Bloeyenden Wijngaerdt 1
Wanneer: 15 januari, vanaf 21.00 uur tot 01.00 uur  (leeftijd 35+)


4. Kinderen:
Eddie en Eduard

In het poppentheater komen twee slakken tot leven, Eddie en Eduard. Samen beleven ze allerlei avonturen. Een bijzondere kindervoorstelling, die ook een glimlach op het gezicht van de ouders tovert. Ze snijden belangrijke thema’s op een toegankelijke manier aan. Zo komen vriendschap, verschillend zijn en hoop aan bod.
Waar: Amstelveens Poppentheater, Wolvert van Borsselenweg 85a
Wanneer: 15 januari, 14.30 uur  (leeftijd: 2 tot 7)

 (foto: Cobra Museum)
5. Kunst:
Pierre Alechinsky – post Cobra

Nog maar kort kunt u de kunstwerken van de laatste levende Cobra-kunstenaar Pierre Alechinsky bekijken. Maar liefst negentig werken staan nog een week voor u klaar om te bewonderen.
Waar: Cobra Museum
Wanneer: t/m 22 januari


6. Kinderen:
De Gebroeders Drum

Deze voorstelling draait om trommels, in alle vormen en maten. Ze nemen u en uw kinderen mee naar allerlei verschillende plekken waar gedrumd wordt, van Azië tot Brazilië. Een uur van te voren is er een workshop waar kinderen alles kunnen leren over ritmes en verschillende drums. Er zijn beperkte plekken, vraag op 15 januari om 13.00 aan de balie van de Schouwburg of uw kind nog mee kan doen.
Waar: Schouwburg Amstelveen
Wanneer: 15 januari, 15.00 uur (leeftijd: 6+)

 
7. Natuur:
Weide Winterwandeltocht

De echte natuurliefhebbers kunnen hun kaplaarzen en regenjassen uit de kast halen voor de prachtige Weide Winterwandeltocht in Vinkeveen. Stralend weer word het niet dit weekend, maar des te meer pret in de plassen.
Waar: Café-restaurant Bon, Winkeldijk 24, Vinkeveen
Wanneer: 14 en 15 januari, tussen 9.00 uur en 17.00 uur