Dit mag u niet missen komend weekend!

Heeft u nog geen plannen voor het weekend? Let dan goed op, Amstelveen bruist namelijk van de spannende evenementen. Wij hebben een overzicht gemaakt van de hoogtepunten van dit weekend, die u niet mag missen!


1.
Feest: The Funky Cat
Het is feest tijdens de vierde editie van The Funky Cat. Er is muziek van Geck-o, Raito, Wavolizer, Bold Action vs bitface en The Undoing. Het wordt een mix van elektronisch muziek, van experimentele house tot subground. Zo gaat u spinnend naar huis.
Waar: P60
Wanneer: 27 januari om 20.00 uur

 


Foto: Sanja Marusic

2. Cabaret: Lucky Fonz III – Superlekker
Een cabaretavond met bijzondere verhalen én ontroerende liedjes, daar gaat Luckey Fonz III voor zorgen. Hij staat op het podium met een apart verhaal over het leven, de liefde, de buitenwereld, de binnenwereld en meer. Lach met hem mee tijdens deze bijzondere avond.
Waar: Schouwburg Amstelveen
Wanneer: 27 januari om 20.30 uur

 
3.
Theater: Big, Black & Beautifull
‘Meer is altijd beter’ lijkt het motto te zijn van deze over de top glamoureuze dames. Met opzwepende soul muziek betoveren de meester-zangeressen Michelle David, Rocq-E Harrel en Lucretia van der Vloot je met soulmuziek, gospel en pop. Extra fijn is dat u niet hoeft te blijven zitten, er mag namelijk gedanst worden!
Waar: Schouwburg Amstelveen
Wanneer: 27 januari om 20.00 uur


4.
Muziek: The Rock ’n Roll Junkies – Herman Brood repertoire
Herman Brood en zijn Wild Romance worden vanavond nieuw leven ingeblazen. The Rock ’n Roll Junkies staan voor u klaar om de bekende hits van meneer Brood te spelen. Bereidt u voor op onder andere ‘I Love You Like I Love Myself’, ‘Never Be Clever’ en natuurlijk ‘Saturday Night’.
Waar: Centrum Alleman
Wanneer: 27 januari om 20.00 uur


5.
Kinderen: de Nacht wacht 
Voor de kinderen is er een leuke voorstelling in het Poppentheater dit weekend. De Nacht Wacht gaat over Anne, Gunga en Caroline en of ze wel of niet naar bed moeten. Ze ontmoeten allerlei dieren en maken muziek. Een voorstelling om bij weg te dromen.
Waar: Amstelveens Poppentheater
Wanneer: 29 januari om 14.30 uur (vanaf 3 jaar)


6.
Kinderen: Lot leest voor
De Nationale Voorleesdagen zijn begonnen, naar die gelegenheid komt Lot van Sesamstraat in de bibliotheek voorlezen. Aan iedereen die wil luisteren leest ze het boek De kleine walvis, die tot Prentenboek van het jaar is benoemd.
De Nationale Voorleesdagen duren nog tot 4 februari.
Waar: Bibliotheek Amstelland
Wanneer: 28 januari om 15.30 uur


7.
Fotografie: Maarten Rots – Everyday Abstractions
Fotograaf Maarten Rots neemt u mee op zijn zoektocht naar abstracte schoonheid in de werkelijkheid. Zijn mysterieuze foto’s met grafische vormen en architectuur doen u twee keer kijken. De tentoonstelling opende vorig weekend en is te bekijken tot 25 februari.
Waar: Kunstuitleen Amstelveen
Wanneer: tot en met 25 februari


8.
Kunst: Young Chinese Artists
Een innovatieve en actuele tentoonstelling gemaakt door, wat de naam al verklapt, jonge Chinese kunstenaars is nu te zien in het Jan van der Togt Museum. De kunstenaars werkte vorig jaar hard aan hun creaties en eindelijk is het tijd om te laten zien wat ze ervan gemaakt hebben. (iets specifieker) Tijd voor een uitstapje!
Meer informatie over de kunstwerken en kunstenaars vindt u hier.
Waar: Jan van Togt Museum
Wanneer: tot en met 12 februari