Dit mag u niet missen komend weekend!

Het is nooit saai in Amstelveen. Er zijn verschillende musea en culturele instanties die steeds bijzondere evenementen organiseren. Wij zetten voor u de leukste dingen van dit weekend op een rij. Deze zes bruisende hoogtepunten mag u niet missen!

1. SVU volleybal finisht honderd uur durende ‘langste volleybalwedstrijd ooit’

U heeft nog even de tijd om te kijken naar hoe de 24 volleyballers van de SVU zich in het zweet werken. Voor de tweede keer strijden 24 volleyballers van SVU voor het wereldrecord ‘langste volleybalwedstrijd ooit’ voor het Guinness World Records. Deze keer gaan ze voor de 100-uur achter elkaar spelen! Als ze het volhouden is het wereldrecord om drie uur vanmiddag binnen. U kunt nog snel naar het volleybalveld om de 24 bikkels aan te moedigen terwijl de eindstreep dichterbij komt.
Waar: Sportcentrum VU, Uilenstede te Amstelveen
Wanneer: 6 januari om 15.00 uur

2. Theater: Vaders en Zonen

Op 7 januari staat Bram van der Vlucht op het podium met het intrigerende theaterstuk Vaders en Zonen. Met teksten geschreven door onder andere Arnon, Grunberg Ramsey Nasr en Arthur Japin . Het stuk gaat over (wat de naam al doet vermoeden) de relatie tussen vader en zoon. De voorstelling werd enthousiast ontvangen. Zo schreef De Volkskrant: ‘Bram van der Vlucht is opperst geconcentreerd in zijn verdwazing en gaat meesterlijk los in een waanzinnige stormscene.’ Dit weekend is hij voor het laatst in Amstelveen te zien, dus wees er snel bij!
Waar: Schouwburg Amstelveen
Wanneer: 7 januari om 20.00 uur

3. Kunst: Twee tentoonstellingen in het Jan van der Togt Museum

Dit weekend is uw laatste kans om de tentoonstellingen 25 jaar Jan en Han Mes te bewonderen. Naar aanleiding van het 25 jarig bestaan van het museum is er een tentoonstelling van onder andere de vriendschappelijke kunstenaars Jan van der Togt & Jan Verschoor. Ook kunt u de landschappen, portretten en eigen verhalen op linnen van Han Mes bekijken. Kortom: twee prachtige tentoonstellingen in één museum.
Waar: Jan van der Togt Museum
Wanneer: t/m 8 januari

4. Muziek: Jan Akkerman in P60

Volgens vele behoort hij tot de wereldtop van gitaristen. Binnen de blues, rock en klassiek speelt hij de zalen ondersteboven. Op 24 december werd Jan Akkerman zeventig. Dat viert hij door samen met zijn dochter(!) en vrienden een jubileum tour langs Nederlandse clubs te doen. Op 6 januari staan ze klaar om Amstelveen op stelten te zetten.
Waar: P60
Wanneer: 6 januari om 20.00 uur

5. Film: I, Daniel Blake

Dit Brits-Franse filmdrama won op het filmfestival van Cannes de Gouden Palm. Daniel Blake, een 59-jarige meubelmaker, krijgt een hartaanval en moet dan opeens een beroep doen op de staat. Samen met alleenstaande moeder Katie en haar twee kinderen probeert hij een weg te vinden door het bureaucratische uitkeringssysteem. Het is een intrigerend verhaal met de nodige humor, warmte en wanhoop.
Waar: Schouwburg Amstelveen
Wanneer: 6 januari om 21.15 uur

6. Lezing: Ingrid Groen over Art Nouveau

Naast vermaak is er ook een hersenkraker dit weekend. In de buitenplaats Wester-Amstel geeft Ingrid Groen een lezing over Art Nouveau. De Art Nouveaustijl , ook wel Jugendstil genoemd, is een kunststroming als reactie op het impressionisme. Ingrid Groen is afgestudeerd in kunst- en cultuurgeschiedenis en is gespecialiseerd in de verschillende kunststromingen rond 1900. Zondag middag vertelt ze u alles over hoe deze Art Nouveauperiode uiteindelijk overging in de Art Deco.
Waar: Buitenplaats Wester-Amstel
Wanneer: 8 januari om 15.00 uur