Martin Garrix wint Popprijs 2016

Tijdens het Eurosonic Noorderslag in Groningen is dj en producer Martin Garrix uitgeroepen tot winnaar van de Popprijs 2016. De 20-jarige Amstelvener was zelf niet in Oosterpoort aanwezig om een cheque van 10.000 euro en een beeldje van Theo Mackaay in ontvangst te nemen. De wereldster is in Schotland voor de opname van een video-clip.

2016 was een succesvol jaar voor Garrix. Niet alleen werd hij in oktober uitgeroepen tot populairste dj van de wereld door DJ Magazine, hij scoorde vorig jaar ook nog eens een wereldhit. In The Name of Love – een nummer waarmee hij een brug slaat tussen pop en dance – is sinds augustus meer dan 400 miljoen keer beluisterd op Spotify.

De Popprijs wordt jaarlijks door Buma Cultuur toegekend aan de band of artiest die de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek.
De jury meent dat Garrix door middel van zijn hit met succes wat anders probeert dan starre Electronic Dance Music (EDM). “Die drang tot vernieuwing en de wens zichzelf muzikaal te blijven ontwikkelen maakt Garrix bijzonder”, aldus het juryrapport. Ook is de jury zeer te spreken over “zijn feilloze gevoel voor melodie en hits”.

Daarnaast heeft zijn buitenlandse succes de juryuitslag beïnvloed. Wereldwijd zagen ruim twintig miljoen mensen Martin Garrix al optreden.