Monica Soeting over Cissy van Marxveldt bij Blankevoort

Joop ter Heul, met haar te lange armen, te grote voeten, piekende haren en haar uitgebreide schare vriendinnen, verenigd in de Jopopinoloukicoclub – wie kent de prototypische bakvis uit de boeken van Cissy van Marxveldt niet. De serie hoorde minstens drie generaties lang tot de lievelingsboeken van Nederlandse meisjes én jongens, onder wie Anne Frank, die zich bij het schrijven van haar dagboek door Joop liet inspireren.
Monica Soeting promoveert volgende week op haar studie naar de schepper van Joop ter Heul. De biografie Cissy van Marxveldt, het resultaat van die studie, wordt op donderdag 2 februari bij boekhandel Blankevoort gepresenteerd.

Monica Soeting was hoofdredacteur van de tijdschriften Surplus en Biografie Bulletin en werkte jarenlang als recensent voor het dagblad Trouw. Zij is medeoprichter van het Nederlands Dagboekarchief en hoofdredacteur van het e-journal European Journal of Life Writing. Met Dik van der Meulen publiceerde ze het schrijvershandboek Hoe schrijf ik een biografie.

Boekhandel Blankevoort, Rembrandtweg 649-651 in Amstelveen. De avond begint om 20:00 uur, inloop vanaf 19:30 uur.

Gezien het beperkte aantal plaatsen wordt geïnteresseerden geadviseerd om niet te lang te wachten met aanmelden. Email boekhandelblankevoort@planet.nl of bel 020 6455694.