Paul Rosenmöller gaf Panta Rhei-lezing 2017

Het Amstelveense Scholengemeenschap Panta Rhei ontving dinsdag 10 januari VO-raad voorzitter Paul Rosenmöller voor de jaarlijkse Panta Rhei-lezing.

De lezing was een inspirerend verhaal over de mogelijkheden van het onderwijs en het VMBO in het bijzonder. Paul Rosenmöller vindt het de taak van het onderwijs om nog meer naar de mogelijkheden van elke individuele leerling te kijken. Wat langzamerhand tot het verleden moet behoren is het hokjes denken, zoals het onderscheid tussen algemeen vormend onderwijs en beroepsonderwijs.

Met de Tweede Kamerverkiezing in het vooruitzicht verwacht Rosenmöller dat de politiek de komende regeringsperiode in zal zetten om, docenten meer tijd te kunnen geven om hun lessen te ontwikkelen en hun leerlingen te begeleiden. De uitkomst zal kwalitatief goed onderwijs zijn.

De eerste Panta Rhei-lezing werd in januari 2013 verzorgd door Jan van Zanen, burgemeester van Amstelveen. Sophie in ’t Veld nam het over in 2014, Femke Geijsel in 2015 en Justine Pardoen in 2016.

Paul Rosenmöller kreeg het bij de Panta Rhei-lezing behorende beeldje ‘Samen de horizon verbreden’ overhandigd door directeur-bestuurder Bert de Weerd.