Plannen voor 12 luxe appartementen achter gevel Handwegkerk

Het project Wonen aan de Poel heeft plannen om luxe woningen te gaan bouwen langs de oostoever van de Poel. Er moeten acht herenhuizen komen, twaalf riante appartementen en elf ‘Poelvilla’s’  die geïnspireerd zijn op de lakehouses van New England.

De plannen zijn in een ver stadium en vanaf half 2017 begint de verkoop van de villa’s, dat vertelt Pauline Roodhart van Brockhoff Makelaars. Dat de huizen er gaan komen is zeker, vertelt Pauline, maar hoeveel ze gaan kosten is nog niet duidelijk.

Achter de gevel van de Handwegkerk zullen twaalf appartementen gebouwd worden en twee luxueuze penthouses. De grootte van de appartementen zal variëren tussen de 120 en 175 vierkante meter. De gevel van de kerk wordt zo veel mogelijk intact gehouden en er zal een tuin rondom het appartementenblok komen.

Ook zullen er acht deftige twee -onder-een-kap woningen gebouwd worden, die komen langs de Handweg. Deze huizen worden voorzien van een tuin, met een woonoppervlak van ruim 200 vierkante meter. De Poelvilla’s komen langs de Poel te staan, met uitzicht over het water.

Er liggen flink wat luxe bouwplannen klaar aan de oostelijke Poeloever in Amstelveen. Donderdag berichtten we al over de plannen bij het braakliggend terrein wat daar vlak naast ligt.

De gemeente heeft randvoorwaarden gesteld voor de herontwikkeling aan de oostelijke Poeloever en hebben overeenstemming bereikt met Wonen aan de Poel. In het beeldkwaliteitsplan kunt u vast een idee krijgen hoe de buurt er uit gaat zien.

Het is nog even afwachten wat voor prijskaartje er aan deze droomhuizen, halverwege dit jaar horen we daar meer over.