Suzanne Buis en Marianne van Gelder over hoogbegaafdheid bij Venstra

In 2014 verscheen Mijn hoogbegaafde kind en ik van Suzanne Buis (1973) bij Uitgeverij Nanda. Het boek bevat interviews met ouders van hoogbegaafde kinderen en tips van deskundigen. Op woensdag 1 februari geven Suzanne Buis en ervaringsdeskundige Marianne van Gelder een lezing bij boekhandel Venstra.

Veel ouders van hoogbegaafde kinderen hebben al heel wat gesprekken met school en therapeuten over ‘probleemgedrag’ gevoerd en diagnoses te horen gekregen als autisme of Asperger, add of adhd voordat hoogbegaafdheid ter sprake kwamSuzanne Buis interviewde ouders die hiermee te maken kregen in hun heel verschillende gezinnen. De aangrijpende verhalen zijn voor veel ouders, grootouders en leerkrachten zeer herkenbaar. Voor Suzanne was het bijzonder om met de ouders over hoogbegaafdheid te praten omdat zij zelf hoogbegaafd is. Ze vindt het belangrijk dat meer mensen weten wat dat inhoudt. Dat het soms onhandig is als je anders denkt en dingen anders begrijpt. Haar boek biedt inspiratie en adviezen van ouders en deskundigen op het gebied van hoogbegaafdheid.

Marianne van Gelder weet hoe het is om hoogbegaafd te zijn. Zij is ervaringsdeskundige met vier hoogbegaafde kinderen en medeoprichter van deDNKRS, expertisecentrum hoogbegaafdheid. In haar missie staat ‘gelukkig hoogbegaafd’ centraal en is haar doel om hoogbegaafden naar ‘gaaf leven’ te begeleiden. In mei 2016  is haar boek HoogbeGAAFd Leven verschenen. Zij beschrijft wat hoogbegaafden op hun levenspad tegenkomen en geeft praktische tips en adviezen ouders, leraren, werkgevers, hulpverleners en hoogbegaafden zelf.  Van 0 tot 100 jaar. Suzanne onderstreept in de interactieve lezing het belang van herkenning en erkenning en het delen van kennis en ervaringen. Marianne zal tijdens en na de lezing tips en adviezen geven en vragen beantwoorden.

Locatie: Boekhandel Libris Venstra
Datum: woensdag 1 februari 2017
Aanvangstijd: 20.15 u.
Toegangsprijs: 10 euro
Aanmelden: info@venstra.nl of 020-6419880