Theatervoorstelling en voorleesmiddag ‘De Nieuwe Kleren van de Keizer’

Van woensdag 25 januari t/m zaterdag 4 februari zijn De Nationale Voorleesdagen. Ook Schouwburg Amstelveen haakt daar op aan door actrice Mascha Bakker voor te laten lezen uit het prentenboek De Nieuwe Kleren van de Keizer. Op zondag 29 januari is de gelijknamige theatervoorstelling De Nieuwe Kleren van de Keizer (6+) met Mascha in de rol van moeder van Keizer Alfons te zien in de schouwburg.

Vrijdag 27 januari leest Mascha van 15.30 – 16.00 uur in kostuum voor in de Uithoornse vestiging van Bibliotheek Amstelland aan de Dorpsstraat 43 te Uithoorn. Deze vestiging wordt dezelfde dag na een verhuizing ook nog eens feestelijk heropend, dus de limonade en het lekkers staan klaar. Omstreeks 16.00 uur zal wethouder Ria Zijlstra de officiële opening verrichten. Het wordt een feestelijke middag en de toegang is gratis, iedereen is welkom.

De theatervoorstelling De Nieuwe Kleren van de Keizer
Zondag 29 januari om 15.00 uur is De Nieuwe Kleren van de Keizer (6+) in de schouwburg te zien. Acht acteurs geven een vrolijke draai aan het beroemde, gelijknamige sprookje van Hans Christian Andersen. In prachtige kostuums en met leuke liedjes maken ze duidelijk dat je met ijdelheid niet ver komt in het leven.

Er is verder een kleurwedstrijd voorafgaand aan de voorstelling, een Meet & Greet met de volledige cast na afloop. Het sprookje wordt in het boek verteld aan de hand van de voorstelling, met tekeningen gemaakt door Kyo den Braver.

Voor het volledige programma, meer informatie en het bestellen van entreebewijzen gaat u naar www.schouwburgamstelveen.nl.