Verkooptentoonstelling KLM Kunstcollectie in Museum Jan van der Togt

Museum Jan van der Togt toont van woensdag 15 tot en met zondag 26 februari 2017 – in samenwerking met Kunsthandel E.J. van Wisselingh & Co, Haarlem – schilderijen, aquarellen en fotografie uit de kunstcollectie van KLM.

De selectie bestaat uit ruim 50 werken van belangrijke kunstenaars. Hieronder zijn werken van Emo Verkerk, Rob Birza, Nico Molenkamp, Koen Vermeule en Erik Andriesse naast werken van internationale grootheden als Laura Hernandez, Bhupen Khakhar, Barry McGee en Bjarne Melgaard.
Fotografie is er o.a. van Horst P. Horst, Nicolas Nixon, Henri Cartier-Bresson, Tom Hunter en Shirin Neshat. Onbetwist topstuk is de grote museale foto ‘Nanjing Xi Lu, Shanghai’ van Thomas Struth.

KLM heeft decennialang incidenteel kunstwerken aangekocht. In 1989 werd de KLM Kunstcommissie opgericht, die zich vanaf dat moment beleidsmatig met kunst binnen KLM is gaan bezighouden. De Kunstcommissie voerde vanaf 1992 een specifiek aankoopbeleid met betrekking tot hedendaagse kunst, sinds 1995 ook internationale jonge kunst.

Voor meer informatie over de verkoop van de kunstwerken:
Kunsthandel E.J. van Wisselingh & Co
Willem de Winter Baan 41
2012 DC  Haarlem
Tel.: (06) 5470 6555
E-mail: info@wisselingh.com
www.wisselingh.com

Locatie:
Museum Jan van der Togt
Dorpsstraat 50
1182 JE  Amstelveen
Tel.: (020) 641 57 54
www.jvdtogt.nl

Openingstijden:
Dinsdag t/m zondag van 11.00 – 17.00 uur