Vervanging brug Ouderkerk – Amstelveen komt dichterbij

De vervanging van de 100 jaar oude brug tussen de gemeente Ouderkerk en Amstelveen, onderdeel van de N522, komt steeds dichterbij. Het Provinciaal Aanpassingsplan (PIP) voor de nieuwe brug is vrijgegeven en van 26 januari tot 8 maart kan het plan worden ingekeken. Ook is er een inloopbijeenkomst gepland op het gemeentehuis van Ouder-Amstel op 15 februari.

Amstelveen wordt drukker, zo ook het kruispunt van de brug. Zo druk dat de brug de verkeersstroom niet langer goed aan kan. Ook is de brug nu 100 jaar oud en technisch aan het eind van zijn leven, dat besloten de provincie Noord-Holland, gemeente Amstelveen, gemeente Ouder-Amstel en de Vervoerregio Amsterdam al eerder. De vervanging van de brug zou al deze problemen moeten oplossen.

Omdat de kruispunten aan beide kanten van de brug te druk zijn worden allebei de kanten aangepakt tijdens de verbouwing. De eerste stap is gezet en als de volgende fases ook zo goed verlopen zal de bouw in 2018 al kunnen beginnen.

Kunt u niet wachten tot 26 januari? Dan kunt u hier het beeldkwaliteitsplan downloaden en inkijken.