Wethouder Brandes houdt verbeteringen lijn 51 scherp in de gaten

De directie van het GVB reageerde snel op de brief van wethouder Jeroen Brandes over de vele storingen van lijn 51. Woensdag 11 januari kwamen ze langs in het raadhuis van Amstelveen met een zware delegatie, waaronder algemeen directeur Alexandra van Huffelen. Afgesproken is dat er een aantal concrete verbeteracties komen. Er is net een directeur Operatie & Techniek aangesteld die, onder andere, ervoor moet zorgen dat er voldoende materieel is op de Amstelveenlijn. Zo is bijvoorbeeld de reparatie van twee tramstellen, die bij ongelukken betrokken waren, versneld. Deze maand komen ze weer in dienst.

door Haije Bouwman

De Amstelveense haltes hebben geen omroepsysteem. GVB, de Vervoerregio Amsterdam en de gemeente Amstelveen gaan onderzoeken hoe de reizigers op de haltes in Amstelveen beter geïnformeerd kunnen worden over vertragingen bij storingen. Er zijn drie reisinformatiecoördinatoren aangesteld om informatie aan reizigers te geven over storingen. Ander suggesties zijn informeren van reizigers op de perrons via de aanwezige SOS/informatiezuilen, een app op de telefoon en posters in de abri’s (wachthuisjes) op de perrons.

De maatregelen zullen goed gecommuniceerd worden via mediakanalen als bijvoorbeeld RTVA, de weekmedia, websites van GVB en de gemeente Amstelveen, Facebook en Twitter.

De wethouder heeft aangegeven dat hij er scherp op zal toezien dat er verbetering komt in het functioneren van lijn 51. Het GVB zal reizigers compenseren voor eventueel extra gemaakte kosten op 2 en 4 januari. Zie daarvoor www.gvb.nl. Verder wordt gedacht aan het uitdelen van folders bij een gratis kopje koffie.

Nota bene: Deze ochtend zat uw verslaggever nog vast in lijn 51 omdat de deuren niet opengingen. Ook het interne omroepsysteem werkte niet. Uiteindelijk moesten alle passagiers overstappen op een latere lijn 51.