Wethouder Brandes leest voor in Nifterlake

In het kader van het Nationale Voorleesontbijt las wethouder Jeugdhulp Jeroen Brandes donderdag 26 januari voor aan verschillende groepen kinderen in kinderdagcentrum Nifterlake .

Brandes: “Dat was natuurlijk ontzettend leuk om te doen. Maar wat mij in het bijzonder raakte, waren de toewijding en warmte waarmee de begeleiders van de kinderen hun werk doen. Erg indrukwekkend.”

Kinderdagcentrum Nifterlake is bestemd voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 0 tot 18 jaar die een (vermoeden van) een ontwikkelingsachterstand hebben of die een verstandelijke, zintuiglijke en meervoudige beperking hebben. In het kinderdagcentrum heeft iedere groep een eigen dagprogramma.

Het dagprogramma bestaat uit elementen waarbij stimulans en rust, individuele activiteiten en groepsactiviteiten elkaar afwisselen. De kinderen volgen hun dagprogramma in hun eigen groep van maximaal zeven kinderen, begeleid door twee begeleiders. Het dagprogramma kan bestaan uit spelen met de computer, snoezelen, zwemmen, wandelen, buiten spelen, muziek maken of ernaar luisteren. Tijdens het dagprogramma spelen verschillende therapieën een belangrijke rol. Zo zijn er fysiotherapeuten, ergotherapeuten, orthopedagogen en logopedisten verbonden aan kinderdagcentrum Nifterlake.