Wethouder Jeroen Brandes wil snel oplossing voor problemen lijn 51

U heeft vast  gemerkt dat de metro en tramlijn in Amstelveen gevoelig zijn voor storingen. Na de storingen op 2 en 4 januari, waarbij het metroverkeer plat kwam te liggen, wil wethouder Jeroen Brandes (PvdA) zo snel mogelijk met het GVB om de tafel te gaan zitten en dit probleem op te lossen.

De ov-verbindingen zijn al jaren gevoelig voor storingen, maar het lijkt erger te worden. De afgelopen twee weken waren er welgeteld negen verschillende storingen waarvan sommige tot urenlang oponthoud zorgden. Dat terwijl het College van Burgemeesters en Wethouders van Amsterdam halverwege december nog zei dat de situatie lijn 51 op korte termijn iets beter zou worden.

Brandes wil beter geïnformeerd worden over de zaken rondom storingen. In Amsterdam worden storingen omgeroepen bij de haltes, maar Amstelveense haltes hebben vaak geen geluidsinstallatie waardoor reizigers slecht op de hoogte zijn van de gebeurtenissen.

Pas in 2020 zullen de problemen van lijn 51 écht opgelost zijn. Dan gaat de vernieuwde Amstelveenlijn open voor gebruik. Tot dan zullen reizigers geduld moeten hebben.

De Amsterdamse raadscommissie spreekt morgenochtend over de problemen met het metrosysteem. De leden willen opheldering over de storingen van de afgelopen weken. Donderdag heeft RTV Amstelveen een exclusief interview met wethouder Jeroen Brandes over de kwestie.

Heeft u persoonlijk last gehad van de storingen van lijn 51? Dan kunt u compensatie bij de GVB opvragen door op de website een formulier in te vullen.

Foto: Flyingjoost