Achterstand huisvesten vergunninghouder mede door alleenstaanden

Amstelveen loopt nog steeds achter wat betreft het huisvesten van asielzoekers met een verblijfstatus. Wethouder Herbert Raat werkt aan een oplossing maar ziet ook dat deze niet altijd gemakkelijk zijn. Zo zijn het tegen de verwachting in vooral alleenstaande vergunninghouders die in Amstelveen gehuisvest moeten worden. “Niet alleen zijn hiervoor meer woningen nodig dan verwacht, ook is het aantal voor deze doelgroep geschikte woningen in Amstelveen minder dan dat van eengezinswoningen. Mede hierdoor heeft Amstelveen een achterstand in het huisvesten van vergunninghouders opgelopen,” aldus wethouder Herbert Raat in een brief aan de Amstelveense gemeenteraad over de huisvesting van vergunninghouders.

Raat: “Het huisvesten van een groot aantal vergunninghouders zal in de Amstelveense woningmarkt altijd lastig blijven. Ik ben van mening dat Amstelveen er alles aan doet om binnen de mogelijkheden de achterstand niet verder op te laten lopen. Waar mogelijk blijf ik inzetten op spreiding van vergunninghouders door Amstelveen, om een snelle integratie in onze samenleving te bevorderen.”

Om de achterstand niet verder op te laten lopen wil de wethouder maatregelen onderzoeken zoals het huisvesten van vergunninghouders die (gaan) studeren via Duwo, Daarnaast kijkt Raat naar mogelijkheden tot woningdelen. In overleg met het Rijk wordt ook gekeken naar het inzetten van de locatie Kronenburg (foto) voor huisvesting van vergunninghouders.