Amateurheld Lokken sluit voetbalcarrière af bij Argon

Amstelveens beste en bekendste amateurvoetballer Patrick Lokken gaat zijn carrière afsluiten bij SV Argon uit Mijdrecht. Lokken was jarenlang de absolute topspits van de Argonauten en maakte veel indruk in de zondag hoofdklasse, destijds het hoogste amateurniveau.

De Amstelveense spits (38) vertelt tegenover Het Amsterdamsche Voetbal erg blij te zijn met zijn komende rentree bij Argon.  “Vorig seizoen waren we al in gesprek over een terugkeer naar Mijdrecht, maar toen kwam het er nog niet van. Nu vind ik de tijd wel rijp om terug te keren. Ik heb altijd gezegd dat ik mijn voetballoopbaan daar wilde afsluiten. Het is prachtig dat dat nu ook gaat gebeuren.”

De fans van Argon zijn ook blij dat hun oude held weer terugkeert op het vertrouwde nest. Afgelopen zaterdag was Lokken nog toeschouwer in Mijdrecht.  “Het is echt bizar. Er waren zo’n 400 toeschouwers en ik denk dat er zo’n 250 naar mij toe zijn gekomen om te vragen of ik terug wilde komen. Ik stond daar echt versteld van. Ik zag wel direct dat het voetbal bij Argon weer leeft,” aldus Lokken tegenover de website van de Amstelveense sportverslaggever Mathijs Groenewoud.

Lokken begon zijn carrière bij NFC en ging later ballen bij het Amsterdamse DWS maar keerde weer terug naar Amstelveen. Bij het zaterdagteam van AmstelveenHeemraad maakte hij zoveel indruk dat een overgang naar een grote ploeg zoals Argon onvermijdelijk was. Zijn prestaties in Mijdrecht bleven niet onopgemerkt en hij kon aan de slag als prof bij Haarlem. Een jaar later was hij weer terug op het oude nest van Argon. Lokken wilde belangrijk zijn en elke week spelen. In 2013 stopte Argon met prestatievoetbal op zondag en verhuisde hij naar Jos/Watergraafsmeer.

Lees meer over de overstap van Patrick Lokken op het Amsterdamsche Voetbal.

Foto:  Patrick Lokken (links) met Mathijs Groenewoud van Het Amsterdamsche Voetbal bij café De Manen in 2011.