Amsteleiland glipt aan Prins Bernhard junior voorbij

Amsteleiland

Pech voor Prins Bernhard junior. De Oranje telg had zijn zinnen gezet op het vervallen Amsteleiland, maar werd overtroefd door vastgoedhandelaar Bart Harts, meldt Quotenet. De plannen voor een luxe villaoord lijken er nu alsnog te komen.

De prins had bij dit ‘koopje’ niks aan zijn hoge positie, zijn bod van 6,6 miljoen was niet genoeg voor het eiland onder Ouderkerk aan de Amstel. Vastgoedhandelaar Bart Harts stak met zijn bod van 7,9 miljoen euro met kop en schouders ver boven hem uit en zijn plannen om van het eiland een villawijk met ook dure appartementen te maken kan nu doorgaan.

Plannen voor een luxe villaoord waren er al ruim acht jaar. Marco Krol, ook een vastgoedbelegger, had plannen om een zogeheten ‘gated community’ met een jachthaven, villa’s met een prijskaartje van 6 miljoen euro en zelfs een portier op het eiland te bouwen. Dit plan kon voor hem helaas niet doorgaan door de ernstig vervuilde grond op het eiland en een overschot aan krakers. Het eiland werd door hypotheekeigenaar Propertize naar de veiling gestuurd.

Nu Harts het eiland in handen heeft, lijkt het er dus op dat die villawijk er alsnog komt. Wanneer de bouw van start gaat is nog niet bekend.

Foto: Google Maps