Bijzondere festiviteiten tijdens 10-jarig jubileum restaurant Aan de Poel

Het Amstelveense restaurant Aan de Poel bestaat in oktober 10 jaar. Tijdens het decennium van hun bestaan verkregen eigenaars Stefan van Sprang en Robbert Veuger met hun concept van onder andere kwaliteit en toegankelijkheid twee Michelinsterren. Om het jubileumjaar te vieren organiseert Aan de Poel de komende maanden een reeks bijzondere festiviteiten.

Chef-kok Stefan van Sprang licht toe: “In het jubileumjaar hebben we een aantal prachtige evenementen in petto. Zo kook ik in de zaak op 6 maart met diverse andere topchefs een zes gangen diner voor het goede doel. De volledige opbrengst van die avond gaat naar CliniClowns.” Later deze herfst, op de officiële dag van het 10-jarig bestaan, kookt Van Sprang samen met andere twee-sterrenchefs nog een verrassingsmenu.

Jubileum-editie biologische tafelolie en tweede culinaire inspiratie boek
Verder komt er in het voorjaar een speciale jubileumeditie uit van de eigen olijfolie. In een jubileum cadeauverpakking zitten twee of drie flessen biologische tafelolie, in de smaken basilicum, truffel of knoflook. De olijfolie is te koop in het restaurant en vanaf april 2017 in de Aan de Poel webshop.
In juni komt er in een gelimiteerde oplage een inspiratie boek uit. Ieder exemplaar heeft een unieke cover met een eigen, handgemaakte signature. Een mooie kroniek van tien jaar Aan de Poel, waarin gasten, vrienden, familie en het kernteam een kijkje achter de schermen van het restaurant geven. Het boek is vanaf 1 mei 2017 te bestellen via de website van Aan de Poel.

Van niets naar een twee sterren restaurant
Inmiddels is Aan de Poel een begrip en wordt het restaurant geroemd om zijn prachtig terras aan het water. Toen Veuger en Van Sprang begonnen was dat wel anders. Maître-sommelier Robbert Veuger vertelt: “Toen we hier aankwamen was er helemaal niets. Er was brand geweest, de bebouwing was gesloopt en het landje lag braak. Je moest echt je best doen om de potentie te zien. Gelukkig zagen we die en konden we de eigenaren van het nieuwe gebouw ervan overtuigen dat wij de juiste jongens waren om daar een restaurant te beginnen. We hebben keihard gewerkt en met de steun van heel veel betrokkenen, medewerkers en gasten iets moois neergezet waar we heel trots op zijn. We hebben veel meegemaakt, met als hoogtepunt natuurlijk die tweede ster, vijf jaar geleden. We zijn er heel trots op dat we die ster hebben weten te behouden. ”

Over Aan de Poel
Aan de Poel onderscheidt zich door de combinatie van hoogwaardige gastronomie en een toegankelijke, gezellige ambiance, waarin iedereen zich thuis voelt. In 2008 kreeg het restaurant zijn eerste Michelinster, in 2012 gevolgd door de tweede. Naast een aantal signature dishes presenteert Chef-kok Stefan van Sprang maandelijks een nieuw zes gangen menu. De wijnkaart, samengesteld door Robbert Veuger, biedt ruim 600 zowel klassieke als nieuwe topwijnen. Meer informatie: www.aandepoel.nl