Brimstone met Carice van Houten en Guy Pearce in Cinema Amstelveen

Brimstone, de western-thriller waarin Carice van Houten en haar Guy Pearce zijn te zien draait op 14, 16, 19 en 22 februari in Cinema Amstelveen.

Brimstone is een Nederlands-Amerikaanse western thrillerfilm uit 2016 geschreven en geregisseerd door Martin Koolhoven. De film ging op 3 september in première op het Filmfestival van Venetië en werd daarna ook geselecteerd voor het Internationaal filmfestival van Toronto.
De film bestaat uit vier episodes, ‘Openbaring’, ‘Genesis’, ‘Exodus’ en ‘Vergelding’ genaamd. Naar eigen zeggen liet Koolhoven zich voor deze film inspireren door The Night of the Hunter uit 1955, waarin Robert Mitchum een moordzuchtige dominee speelt.

Op internationale filmfestivals werd Brimstone in 2016 als een opmerkelijk en origineel werkstuk ontvangen. Nederlandse filmcritici waren unaniem positief na het zien van  de film.
Brimstone is een duister verhaal dat zich afspeelt aan het einde van de 19e eeuw. Een spannende, gewelddadige en epische thriller over Liz, een jonge vrouw wiens leven en dat van haar gezin op het spel komt te staan als een huiveringwekkende dominee in haar leven verschijnt.

Dinsdag 14 februari om 19.15 uur. Donderdag 16 februari om 20.00 uur. Zondag 19 februari om 15.55 uur. Woensdag  22 februari om 19.30 uur.

Meer informatie: Cinema Amstelveen – Brimstone