Lezing columnisten Rob Hoogland en Arthur van Amerongen bij boekhandel Venstra

De populaire columnisten Rob Hoogland (De Telegraaf) en Arthur van Amerongen (de Volkskrant, HP/De Tijd) schreven samen Het Grote Foute Jongens Boek. Op zaterdag 25 februari vertellen zij hierover bij boekhandel Venstra in Amstelveen. Net als in het boek passeren alle denkbare onderwerpen de revue: de mediawereld, voetbal, de grachtengordel, meisjes, politiek, drank & drugs, literatuur en meer.

Het Grote Foute Jongens Boek
Hoogland en Van Amerongen schrijven voor verschillende kranten en vertegenwoordigen ook twee verschillende werelden. Toch hebben ze veel gemeen: humor, spitsvondigheid en maling aan politieke correctheid. Zo zeggen ze onverbloemd wat zij vinden en passen daarbij vaak het stijlmiddel van de satire toe. Zij leerden elkaar al chattend beter kennen op Facebook, zochten elkaar daarna regelmatig op en besloten toen tot een opmerkelijke samenwerking, die heeft geresulteerd in Het Grote Foute Jongens Boek.

Mark Rutte
Onze premier schreef het voorwoord. Mark Rutte omschrijft de unieke samenwerking tussen Arthur van Amerongen en Rob Hoogland als volgt: ‘Dat een Volkskrant- en een Telegraafcolumnist samen een boek schrijven, dat is net zoiets als een Ajax- en een Feyenoordsupporter die samen een feestje geven, of de PvdA en de VVD die samen een kabinet vormen.’

Zaterdag 25 februari, aanvang 13.00 uur. De lezing bij boekhandel Venstra, Stadsplein 102A, is gratis toegankelijk.