Controles op fietsverlichting

De afgelopen maand zijn er diverse fietsverlichtingscontroles uitgevoerd door de politie in samenwerking met de gemeente Amstelveen en Veilig Verkeer Nederland (VVN). Op diverse locaties werd gecontroleerd, op de Bos en Vaartlaan (vlakbij Uilenstede), de Amsterdamseweg (ter hoogte van Nieuwe Kalfjeslaan) en op het Kazernepad (in het Oude Dorp).

Tijdens deze controles zijn ongeveer 120 bekeuringen uitgedeeld. Al deze mensen hebben naderhand een fietsverlichtingssetje gekregen, om zo hun weg veilig te kunnen vervolgen. Het viel op tijdens de eerste controle dat zeker 80 procent geen verlichting op de fiets had. Bij volgende controles was dit beeld gelukkig aanzienlijk verbeterd.

Het wordt nog steeds vaak gezien dat veel jongeren zonder verlichting fietsen. De politie, gemeente Amstelveen en VVN vragen dan ook ouders/verzorgers om extra aandacht te besteden aan goede verlichting op de fiets. Zeker tijdens avonduren worden fietsers makkelijk over het hoofd gezien. Goede fietsverlichting is van belang voor alle weggebruikers!