Ook in Amstelveen flinke storm verwacht

Donderdag gaat een flink onstuimige dag worden. Een stormdepressie trekt over het land, waardoor de wind flink gaat aansterken. Het KNMI verwacht windstoten van 100 tot zelfs 120 kilometer per uur. Daarnaast kan er in korte tijd flink veel neerslag vallen. De storm zal in de middag aansterken, maar rond de avond wordt de windpiek verwacht.

De Verkeers Informatie Dienst laat weten dat niet alleen de harde windstoten voor overlast gaan zorgen in het verkeer, maar ook de regen zorgt voor een drukke avondspits. De VID zegt ook uitschieters in de regio Amsterdam te verwachten, ondanks de voorjaarsvakantie.

Schiphol
De harde wind die vandaag al over het land gaat zorgt ook al voor overlast op Schiphol, zo meldt mediapartner NH. Diverse vluchten zijn al vertraagd. De vertragingstijd zit dan tussen de tien minuten en een half uur. ‘Als het hard waait is er wat minder capaciteit.’ zegt een woordvoerder van de luchthaven tegen NH.

De problemen voor morgen zijn moeilijk in te schatten. De luchthaven adviseert dan ook vooral de reizigers om vooraf de vluchtinformatie te controleren.