Futuristische sporthal achter Ben Goudsmithal

Achter de Ben Goudsmithal komt een zogenoemde ‘Beweegbox’. Dit is de nieuwste innovatie in sporthallen en moet ervoor zorgen dat er meer sporten kan worden beoefend in minder ruimte. De initiatiefnemer van deze nieuwe hal is Sportbedrijf Amstelveen.

Het sportbedrijf oppert voor deze optie omdat het veel flexibeler is dan een traditionele sporthal. Door te stimuleren met beeld en geluid worden de sporters meer gestimuleerd en door het multifunctionele gebruik kunnen diverse sporten worden gecombineerd. De Beweegbox is in cijfers duurder dan een klassieke gymzaal maar het past in het beschikbaar gestelde krediet.

De realisatie van de box wordt voornamelijk mogelijk gemaakt door het beschikbaar gestelde krediet van de gemeente. Wethouder Peter Bot (sport) is dan ook enthousiast over de bouw. “Ik was direct enthousiast over het plan van Sportbedrijf Amstelveen dat ons sportbeleid uitvoert om een klassieke gymzaal te vervangen door een Beweegbox. Ook ben ik er trots op dat de eerste Beweegbox in Amstelveen komt en zie uit naar de opening ervan.”

De box zal niet alleen gebruikt worden voor sporten na school- en werktijd. Verschillende scholen hebben aangegeven interesse te hebben in het gebruik van de zaal voor de lessen lichamelijke opvoeding.

De verwachting is dat rond april/mei 2017 de aanbesteding kan starten en de bouw rond de zomer kan beginnen. Naar verwachting hoopt wethouder Bot in februari 2018 de aanbouw te kunnen openen voor de Amstelveense leerlingen en sporters.

Foto: Beweegbox.nl