Heleen van Royen’s docu ‘Het doet zo zeer’ in Cinema Amstelveen

In ‘Het doet zo zeer’ schetst schrijfster en columniste Heleen van Royen een portret van haar moeder bij wie beginnende dementie is geconstateerd. De film is donderdag 23 februari ’s middags en ’s avonds te zien in Cinema Amstelveen.

Een portret van zeer dichtbij: Heleen bedient de camera grotendeels zelf. In een periode van ruim een jaar volgt ze haar moeder in alledaagse situaties en in de tocht langs artsen, zorginstellingen en klinieken. Moeilijke beslissingen over verhuizen, over euthanasie en kostbare momenten van samenzijn wisselen elkaar af. Een liefdevolle, herkenbare, pijnlijke en vaak bijzonder grappige ode aan het leven, met dank aan Heleens moeder, mevrouw Breed.

Het doet zo zeer is geselecteerd voor IFFR 2017, het internationale filmfestival Rotterdam. De wereldpremière vond plaats tijdens het festival, op 28 januari 2017 in het Oude Luxor in Rotterdam. Vanaf 23 februari draait de film in de bioscoop.

Van zondag 19 t/m donderdag 23 februari is er iedere middag een film voor volwassenen te zien in Cinema Amstelveen.

Zo 19 feb 15.55 uur – Brimstone

Ma 20 feb 15.55 uur – La La Land

Di 21 feb 15.55 uur – Waterboys

Wo 22 feb 15.55 uur – The Violin Teacher

Do 23 feb 15.25 uur – Het Doet Zo Zeer (documentaire Heleen van Royen) / tevens om 20.00 uur

Meer informatie: Cinema Amstelveen