I’m a soulman met Stax soul en R&B in Schouwburg Amstelveen

In de voorstelling I’m a soulman herrijst de beroemde opnamestudio van STAX. Zanger Steffen Morrison (bekend van The Voice) en zangeres/actrice Joy Wielkens (Sonny Boy, RTL4 serie Centraal Medisch Centrum) laten niet alleen hits als “Dock of the Bay”, “Knock on Wood”en “I’m a Soulman” herleven, maar ook wordt door middel van projecties het tijdsbeeld geschetst waarin rassenrellen, Vietnam en politieke moorden centraal stonden. De tijd waarin Jesse Jackson de uitspraak “I am somebody” groot maakte. I’m a soulman is vrijdag 17 februari te zien in Schouwburg Amstelveen.

Het is 1958 als een blanke broer en zus Jim en Estelle Steward een studio beginnen in het hart van een zwarte wijk in Memphis. Ondertussen staat Amerika in brand. De studio wordt wereldberoemd en vormt het begin van het legendarische platenlabel STAX dat hits produceert als Knock on wood, Sitting on the Dock of the Bay en I’m A Soulman. Sam & Dave, Isaac Hayes, Booker T. en boegbeeld Otis Redding groeien in korte tijd uit tot grote wereldsterren ondanks, of misschien wel juist dankzij, de explosieve sfeer die er op dat moment in Amerika heerst. Rassenrellen, Vietnam en politieke moorden zijn aan de orde van de dag en zouden de geschiedenis voorgoed kleuren.

Dit verhaal wordt neergezet in een multimediale voorstelling (muziek, film en spoken word) waarin het DNA van de STAX Soul en R&B  wordt onderzocht, doorvoeld en van een frisse eigentijdse aanpak wordt voorzien.

Vrijdag 17 februari, aanvang 20.00 uur.

Meer informatie: Schouwburg Amstelveen – I’m a soulman