Politie vindt inbreker in spouwgang raadhuis

Het is al anderhalve week geleden, maar de politie maakte vandaag bekend dat er inbreker is gepakt die zijn ambacht uitvoerde in het raadhuis. De politie kreeg 17 februari rond 01.00 uur een melding van de inbraak. Aangekomen bij het raadhuis werd de omgeving afgezet omdat de verdachte mogelijk nog in of bij het pand was. De verdachte leek gevlucht, zelfs de zoektocht van de speurhonden was zonder resultaat.

De agenten vertrokken en rechercheurs bleven achter om sporen veilig te stellen voor nader onderzoek. Toen zij na enkele uren met behulp van een plattegrond nagingen hoe de inbreker gevlucht zou kunnen zijn, ontdekten zij een spouwgang achter een stookkamer. Inmiddels liep het tegen 5.30 uur aan. Aan het eind van de gang troffen de rechercheurs een met stof bedekte man. Hij werd direct aangehouden als verdachte van de inbraak.

Uit de politie-database is gebleken dat zijn DNA nog bij drie andere inbraken in bedrijfspanden is aangetroffen. De verdachte is voorgeleid aan de rechter-commissaris en zit in voorlopige hechtenis.

Foto: Politie