Jaap Prent neemt afscheid van Burgerbelangen A’veen

Na vijftien jaar de samenleving te hebben gediend via de politiek, nam Jaap Prent maandag 6 februari afscheid van de lokale partij Burgerbelangen Amstelveen (BBA). Hij werd gehuldigd en toegesproken. 

Fractieleider Jitze Bakker wees er op hoe Jaap het gezicht van  BBA in de wijken was geworden. Ook vertelde hij hoe hij de BBA’ers achtervolgde met een bestraffende opmerking als iemand niet aanwezig was geweest bij een bijeenkomst in de wijk.

Als plaatsvervangend burgerraadslid woonde Prent de fractievergaderingen van BBA bij. In die functie liet hij geen gelegenheid onbenut om het  ‘kleine leed’ van de  Amstelveners onder de aandacht van de fractieleden te brengen. “De burgers zijn vooral geïnteresseerd in wat in hun eigen straat gebeurt.  Als vertegenwoordiger van die burger moet je je dat altijd realiseren,” aldus Jaap Prent.

Het jongste burgerlid Jacqueline Höcker dankte Jaap Prent voor zijn steun, hulp en begeleiding tijdens haar eerste stappen in de politiek. “Ik voelde dat je het met liefde deed, en liefde kom je niet zo vaak tegen in de politiek.”

Prent laat weten dat hij wel actief blijft bij het sociaal steunpunt als secretaris.