Japanse band PLASTICZOOMS laat post-punk herleven in P60

Eighties techno uit het land van de rijzende zon. Door elementen uit 70’s punk, 80’s post-punk, gothic en new-wave te combineren tot een hele nieuwe sound, probeert PLASTICZOOMS zich te vestigen buiten hun thuishaven Tokio. Deze Japanse muzikale sensatie toert nu twee maanden door Europa. Op donderdag 9 maart staan ze eenmalig in Nederland op het podium van P60.

Sinds de start van hun muziekcarrière in 2007, heeft PLASTICZOOMS een loyale fanbase verzameld, zowel binnen Japan als daarbuiten. In juni 2015 verbleef PLASTICZOOMS een jaar lang in Berlijn. Na verschillende shows te hebben gehouden in Berlijn met lokale- en internationale artiesten en dj’s, begon PLASTICZOOMS in samenwerking met HIGHfeel Agency aan de nieuwe exclusieve EP genaamd Veiled Eyes. Met deze EP gaat een nieuwe tour van start, waarmee PLASTICZOOMS o.a. Frankrijk, Nederland, België, Duitsland en Polen aandoet.

Niet alleen op muzikaal gebied boekt PLASTICZOOMS succes, ook in de mode-industrie winnen zij aan populariteit. PLASTICZOOMS werd tot mode-icoon uitgeroepen in het tijdschrift ‘The Reality Show’ en gefotografeerd door Nobuyoshi Araki. Later werkte het drietal tijdens Tokyo Fashion Week aan de productie van kleding en het verstrekken van de soundtrack voor de collectie van DISCOVERED. PLASTICZOOMS blijft zich evolueren, dat is de kern van PLASTICZOOMS.

Donderdag 9 maart // zaal open 19:30 // aanvang 20:00 uur

Meer informatie: http://www.p60.nl/agenda/1741