Morbide nepbericht over zelfmoord docente Uithoornse school

In diverse lokale whatsappgroepen van voornamelijk jonge mensen gaat op het ogenblik een morbide nepbericht rond. Het betreft een afbeelding van een artikel dat de indruk wekt dat het van Telegraaf.nl komt. In het bericht wordt beschreven hoe leerlingen van een Uithoornse school hun docente aantroffen nadat ze zelfmoord had gepleegd. Het artikel blijkt echter gebaseerd te zijn op een verhaal uit maart 2015 dat in Los Angeles plaatsvond.

Het bewerkte verzonnen verhaal vermeldt niet expliciet de naam van de school, maar de goede lezer komt al snel uit bij Scholengemeenschap Thamen.  Ouders van de school meldden gistermiddag dan ook al aan leraren dat het nepbericht de ronde doet.  Directeur G. Jägers van Scholengemeenschap Thamen: “We hebben geen enkel idee waar het verhaal vandaan komt. Op het ict-platform van de school, waar ouders en leerlingen toegang hebben, is meteen melding gemaakt dat het een nepbericht betreft. Voor de rest kunnen wij er weinig aan doen.”

De directeur zegt dat er geen onrust op de school is ontstaan. “Voor de meeste leerlingen was het al meteen duidelijk dat het nepnieuws betrof.”