Muziektheatervoorstelling ‘Dag Mama’ in poppentheater

De voorstelling ‘Dag Mama’ komt op 15 februari naar het poppentheater in Amstelveen. Met een aansluitende lezing en workshop is de voorstelling gericht op het leren omgaan met dementie. De makers van het stuk zijn (gepromoveerde) ouderenpsychologen, artiesten en voormalig mantelzorgers.

Wethouder Zorg Herbert Raat: “‘Dag Mama’ is een goed initiatief en ik ben blij dat de raadsleden de heer Ellermeijer en mevrouw van der Vet ons hierop hebben gewezen. Iedereen is welkom, zowel inwoners als zorgprofessionals.” Herbert Raat hoop dat de zaal straks vol zit.

Een vrouw die zichzelf aan het verliezen is, daar gaat de voorstelling over. Met de brandende vraag voor haar dochter hoe ze daarmee moet omgaan. Het stuk speelt zich af in de nieuwe leefomgeving van moeder, haar kamertje in het verpleeghuis. Hier moeten de werelden van moeder, dochter en zorgprofessional samenkomen. Dit blijkt niet eenvoudig. De voorstelling geniet inmiddels veel landelijke bekendheid en heeft veel lovende recensies in ontvangst mogen nemen. Voor meer informatie kunt u kijken op www.oudwordenmetzorg.nl.

De voorstelling is op woensdag 15 februari van 19.00 uur tot 22.00 uur in het Amstelveense Poppentheater. Er is plaats voor maximaal 100 personen. Reserveren voor de voorstelling kan door te mailen naar dementievriendelijk@amstelveen.nl, o.v.v ‘Dag Mama 15/2’ of door te bellen naar 020 540 4911. De aanmelding is pas definitief als er een bevestigingsmail is ontvangen.