OBS Piet Hein sluit eerste thema’s van internationaal curriculum af

De gemeente Amstelveen heeft de openbare basisschool Piet Hein een subsidie toegekend voor de invoering van IPC. IPC staat voor International Primary Curriculum. Het is een programma voor het basisonderwijs dat aansluit bij de hedendaagse ontwikkelingen en waarin effectief leren centraal staat.

Wethouder onderwijs Maaike Veeningen was te gast op de Piet Hein bij de afsluiting van de eerste thema’s van IPC, ook wel ‘units’ genoemd. De thema’s ontdekkingsreizigers en avonturiers (groep 5 en 6) en Nederland waterland (groep 7 en 8) stonden centraal. De leerlingen presenteerden hun werk en onderzoeken rond deze thema’s.

“Amstelveen is een internationaal georiënteerde gemeente en wij vinden het belangrijk dat de kinderen worden voorbereid op de toekomst. De wereld om ons heen verandert snel op het gebied van multimedia, werk en carrières. Het gaat niet alleen meer om kennis maar vooral ook om vaardigheden,” aldus Veeningen

De Piet Hein bereidt haar leerlingen voor op deze ontwikkelingen via het programma IPC. Het biedt een leerplan voor wereld-oriënterende vakken als geschiedenis, aardrijkskunde, natuur en techniek, maar ook voor muziek en kunstzinnige vorming.