Politie zoekt getuigen mishandeling 14-jarig meisje Uithoorn

De politie is een onderzoek gestart naar de mishandeling van een 14-jarig meisje op zondagavond 29 januari.

Het meisje fietst die avond rond 20.15 uur vanaf een woning aan de Bieslook in de richting van de Faunalaan. Op het moment dat zij het eerste bruggetje naar de Faunalaan passeert, komen drie scooters met daarop in totaal vijf jongens achter haar aanrijden. Ze gaat harder fietsen, maar tussen de Meerkikker en het Amfibieënpad rijdt één van de scooters tegen haar fiets. Eén van de jongens duwt haar van haar fiets en ze wordt door een aantal jongens uitgescholden en meerdere keren hard geschopt terwijl ze op de grond ligt. De jongens gaan er vervolgens op de scooters vandoor en laten het meisje alleen achter. Het meisje fietst naar huis, waar de politie wordt gebeld. Ze wordt later onderzocht in het ziekenhuis aan haar verwondingen. Ze heeft meerdere kneuzingen opgelopen bij de mishandeling.

Van de jongens is een signalement bekend:
Dader 1: Jongen met een donkere huidskleur, zwart petje, droeg geen helm. Zwarte Canada Goose jas. Zijn middelvinger was paarsachtig. Hij bestuurde een zwarte Vespa scooter met een windscherm

Dader 2: Zat achterop de scooter bij dader 1. Jongen met een blanke huidskleur, blauwe ogen, sproeten op zijn wangen en onder zijn ogen. Licht blauwe Canada Goose jas, witte Nikes (Huarache). Droeg geen helm. Zijn middelvinger was paarsachtig

Dader 3: Jongen met een licht getinte huidkleur, dikke wenkbrauwen. Zwarte Canada Goose jas, witte Nikes (Huarache), Nike joggingbroek, met een groene legerpint en een streep aan de zijkant. Droeg een North Face muts. Had ook een paarsachtige middelvinger

Van de andere twee daders is bekend dat zij een donkere huidskleur hebben. De jongens hebben gereden op drie donkere scooters met windschermen en ze zijn weggereden in de richting van de Randweg in Uithoorn.

De politie komt graag in contact met mensen die getuige zijn geweest, die de jongens die avond hebben gezien of die hen mogelijk aan het signalement herkennen. Informatie kan worden doorgegeven via het online tipformulier. U kunt uw informatie ook telefonisch aan ons doorgeven via de Opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.