Raadhuis Amstelveen één graad lager tijdens ‘Warmetruiendag’

Raadhuismedewerkers worden opgeroepen om vrijdag 10 februari hun lievelingstrui aan te trekken. Tijdens de elfde energiebesparingsdag gaat de kachel op het Amstelveense raadhuis één graad lager. Organisator het Klimaatverbond vraag met steun van energiebedrijf Greenchoice aandacht voor het klimaat.

BBA-wethouder Peter Bot; “Dit jaar doen we mee aan Warmetruiendag. Dat betekent dat we op vrijdag 10 februari 2017 de verwarming in ons raadhuis één graad lager zetten om zo energie te besparen en dus CO2-uitstoot te verminderen. Een kwart van alle energie in Nederland gebruiken we om gebouwen te verwarmen. Met deze actie willen we de bewustwording voor energiebesparing verhogen.” Peter Bot roept Amstelveners op om hun voorbeeld te volgen.

“De groenste energie is energie die je niet gebruikt.” Dit is het motto waarmee vele Nederlands mee doen met Warmetruiendag. De trui staat symbool voor wat we zelf kunnen doen om energie te besparen. Inwoners van Amstelveen die hun woning willen verduurzamen, kunnen advies inwinnen en offertes aanvragen of eerst online een HuisScan doen om te bepalen wat de beste energiebesparende maatregelen zijn voor hun specifieke woning. Voor tips kunt u kijken op www.regionaalenergieloket.nl.

De organisatie van Warmetruiendag gaat op zoek naar de lievelingstrui van Nederland met een landelijke fotoactie. Ga met je favoriete wintertrui op de foto en deel dit via social media met #lievelingstrui of #warmetruiendag.