Satudarah-leden opgepakt voor geweldpleging in nachtclub Amstelveen

Na een heftig incident, waarbij twee mannen flink gewond zijn geraakt, zijn twee leden van motorclub Satudarah door de politie opgepakt. Gulliano L. en Faroek H. zijn dinsdag 31 januari gearresteerd wegens poging tot doodslag en openlijke geweldpleging in de Bells Club in Amstelveen. De vechtpartij had plaats in de nacht van 25 op 26  december 2016.

Afgelopen vrijdag (3 februari) heeft de rechter-commissaris van de Amsterdamse rechtbank besloten dat de mannen nog twee weken vast moeten zitten. De Satudarah-leden zouden de slachtoffers hebben geschopt en geslagen, waarbij één van de mannen bewusteloos raakte na meerdere trappen tegen zijn hoofd te hebben gekregen. Ook toen hij weerloos op de grond lag. De ander zou met een longdrinkglas tegen zijn hoofd zijn geslagen.

De aanleiding van het gevecht lijkt een opmerking van één van de slachtoffers naar de clubleden toe te zijn geweest. Hij zou daarop direct zijn aangevallen. De politie is nog op zoek naar twee leden die hebben deelgenomen aan het gevecht, waaronder crimineel Etou’s B., die voorheen ‘president’ van de Amsterdamse afdeling van Satudarah was  en inmiddels gepromoveerd is tot lid van de landelijke leiding.

Het voorval vond plaats in het VIP- gedeelte van de nachtclub. Ook al is de club regelmatig van eigenaar gewisseld, toch is de nachtclub met VIP tafels door de jaren heen geliefd gebleven onder Amsterdamse criminelen en zijn er vaker incidenten geweest, meldt Het Parool.

Toeschouwers van het vechtpartij zijn terughoudend in hun verklaring jegens de politie en zijn enorm geschrokken van het geweld in de club. De politie heeft wel beveiligingsbeelden van de vechtpartij.