Slipjacht in het Amsterdamse Bos

De traditionele slipjacht in het Amsterdamse Bos zal ook dit jaar weer georganiseerd worden door de Soestdijkse Jachtvereniging. Het sinds 1975 jaarlijks terugkerende evenement zal dit jaar plaatsvinden op zaterdag 11 maart 2017.

De slipjacht is een dier- en natuurvriendelijke nabootsing van de oorspronkelijke Engelse vossenjacht. De vos wordt vervangen door een bundel lappen, gedrenkt in vossenurine, die over de grond wordt voortgesleept door een ‘sliptrekker’. Deze persoon trekt een spoor door het bos, zigzaggend langs de ruiterpaden. De meute jachthonden, ongeveer dertig kerrybeagles, volgen vervolgens luid blaffend dit geurspoor. De aanwezige leden van de vereniging, gekleed volgens traditionele Engelse regels, volgen op hun beurt de honden over de ruiterpaden. Voor de gelegenheid zijn op de ruiterpaden diverse hindernissen van boomstammen en hekwerken gebouwd.

De route is met de fiets goed te volgen via de naast de route gelegen fietspaden.

Foto: Vivian Tusveld