Stadshart moet dynamischer en toekomstbestendiger

Het Stadshart moet dynamischer en toekomstbestendig zijn, vinden zowel gemeente als eigenaar Unibail-Rodamco. Intussen heeft de eigenaar plannen gepresenteerd.  Om daar een reactie op te geven, is een commissie opgericht die burgemeester en wethouder adviseert over komende strategische beslissingen. schrijft wethouder Herbert Raat in een brief naar de gemeente. In de commissie zitten onder anderen de stadsbouwmeester en een expert op het gebied van vastgoed.

Raat. ,,Opwaardering van het Stadshart is wel nodig, want het aantal bezoekers van het winkelcentrum staat onder druk en vooral aan de Oostzijde, waar V&D en Kijkshop verdwenen en lege panden nalieten, moet de aantrekkelijkheid van het centrum naar een hoger niveau.”

Dat het voormalige V&D-gebouw wordt verbouwd tot een warenhuis van Hudson’s Bay en dat Action op het Buitenplein komt, is positief volgens de wethouder.

Unibail-Rodamco wil investeren in het Stadshart, vertelde directeur Otto Ambagtsheer onlangs aan de wethouders Veeningen van Economische Zaken en Raat van het Stadshart. Samen met de ambtelijke staf bekijkt de commissie de plannen. ,,Aangezien er al veel voorwerk is gedaan, verwacht ik niet dat dit veel tijd zal kosten,” meldt Raat. In april komt er een voorstel naar de gemeenteraad over het Stadshart.