The Who’s rockopera Tommy live gespeeld in Schouwburg Amstelveen

The Classic Rock Show brengt op zaterdag 11 februari de beroemde rockopera Tommy van de rockband The Who op de bühne van Schouwburg Amstelveen. In deze spetterende liveshow komen hits als Pinball Wizard en See Me, Feel Me ook voorbij.

Tommy is het allereerste muzikale werk dat expliciet als rockopera wordt bestempeld. Het conceptalbum Tommy uit 1969 van de Engelse rockband The Who gaat over een jongen, Tommy, die na een traumatische ervaring doofstom en blind wordt en het toch tot flipperkampioen schopt. Als hij jaren later wonderbaarlijk geneest, bereikt hij de staat van Messias. De rockopera wordt verteld aan de hand van de nummers van het album. Het verhaal over de autistische Tommy is een metafoor: de mens veronderstelt vijf zintuigen te hebben, maar is blind voor de realiteit. Tommy staat symbool voor onze eigen onvolkomenheden.

The Who bracht het werk niet vaak live op de planken, maar de eerste liveshows in 1969 en de uitvoering in 1989 tijdens een tournee door de Verenigde Staten zijn legendarisch. The Classic Rock Show neemt die laatste vertolking als uitgangspunt voor een bijzondere rockshow, met natuurlijk hits als Pinball Wizard, See Me, Feel Me en I’m Free. Een uniek concert dat vele generaties zal aanspreken.

Voor meer informatie en het bestellen van entreebewijzen gaat u naar www.schouwburgamstelveen.nl.