Try-out Spinvis in Griffioen

Het theater is voor Spinvis de plek om zijn verbeelding, zijn liedjes en teksten in een voorstelling te gieten waarin verhaal, beeld en muziek tot een onlosmakelijk geheel samensmelten. Voor de voorstelling van vrijdag 10 februari in Griffioen zijn nieuwe arrangementen gemaakt voor knisperende elektronica, trefzekere percussie en gloedvolle strijkers. Spinvis wordt vergezeld door vijf musici.

‘Ik wil alleen maar zwemmen’ van de cd Dagen van gras, dagen van stro betekende in 2005 de doorbraak voor Spinvis. In 2016 verschijnt zijn vijfde album, als opvolger van het goed ontvangen Tot Ziens Justine Keller. In Trein / Vuur / Dageraad speelt een bijzonder samengesteld muzikaal gezelschap naast veel werk van deze nieuwe plaat ook Spinvis’ bekendere liedjes.

De pers over Spinvis’ vorige theaterconcert Tot ziens Justine Keller: ‘De voorstelling is briljant in zijn eenvoud…’ (NRC, 5 sterren). ‘Spinvis’ liedjes zijn steevast zowel speels als weemoedig. Juweeltjes, stillevens op de vierkante centimeter.’ (Haarlems Dagblad). ‘Geweldig mooie theatervoorstelling tot in de puntjes…’ (Cultuurpodium.nl).

Vrijdag 10 februari, aanvang 20.30.

Cultuurcentrum Griffioen, Uilenstede 106, 1183 AM Amstelveen

Meer informatie: griffioen.vu.nl-spinvis