Verjaardagsfeestje! Op 25 mei zijn bijna alle Amstelveners vrij!

De directeur van het Jan van der Togtmuseum, Heleen van Ketwich Verschuur,  kwam maandag tijdens de talkshow BV Amstelveen met een interessant nieuwtje. Amstelveen is namelijk op 25 mei  jarig. Dat valt op te maken uit een akte die de directeur heeft opgedoken in het Amsterdamse stadsarchief. In dit stuk, gedateerd op 25 mei 1399, wordt een stuk grond voor 3.100 gulden overgedragen aan Coen van Oosterwijk.

Volgens de directeur van het museum zou de 25ste mei daarom maar een vrije dag moeten worden voor Amstelveners. Dat gaat dit jaar sowieso gebeuren, want 25 mei is dit jaar Hemelvaartsdag en dan zijn de meeste Amstelveners al vrij. De 618de verjaardag van Amstelveen kunnen we dus de hele dag ongegeneerd vieren.

Van Ketwich Verschuur ziet graag dat het stuk uit 1399 in het Van der Togtmuseum getoond gaat worden in bijvoorbeeld een vitrine. Daarmee wijkt ze af van de moderne kunst die normaliter wordt tentoongesteld in het museum. Daarmee geeft de nieuwe directeur wellicht een voorschot op haar plannen met het museum dat wat haar betreft nog te onbekend is, maar voldoende potentie heeft.

Foto: twitter @mrsmirella