Verkeerscontroles in Amstelveen

De Amstelveense politie heeft vrijdagavond 17 februari op twee locaties een uitgebreide verkeerscontrole gehouden. Zowel op de parkeerplaats bij het KLM-gebouw (Bolwerk) als op de Keizer Karelweg hebben controles gestaan.

Er is gecontroleerd op technische staat van voertuigen en op alcohol. Ook heeft er een ANPR-auto gestaan welke automatisch kentekens van auto’s scant. Op deze manier wordt er gekeken of een auto of bestuurder nog gesignaleerd staat. Brom- en snorfietsers werden ook meegenomen in de controles.

Totaal zijn er 506 blaastesten uitgevoerd, waarvan 7 bestuurders teveel te hebben gedronken. Twee daarvan waren bestuurder van een bromfiets. De hoogst geblazen hoeveelheid was 515 ugl, wat ongeveer gelijk staat aan twee maal de toegestane hoeveelheid alcohol. Daarnaast zijn er 13 bekeuringen uitgeschreven voor diverse overtredingen, waaronder het niet dragen van de gordel, niet handsfree bellen tijdens het rijden en het niet kunnen tonen van het rijbewijs. Een bestuurder bleek helemaal geen rijbewijs te hebben. Ook is er nog een openstaande boete geïnd.

Foto’s: KaWijKo Media – Vivian Tusveld