Vernieuwde Amstelveenpas ‘succes’ volgens wethouder

De vernieuwde Amstelveenpas, bedoeld voor de minima in de stad, is sinds de introductie op 1 oktober 2016 een succes te noemen. De pas is het gehele jaar door te gebruiken bij meerdere organisaties en bedrijven.

Het aanbod van de pas verschilt. Sommige activiteiten zijn gratis en voor andere worden een kleine vergoeding gevraagd. Het grootste verschil is dat de oude pas twee keer per jaar gebruikt kon worden. De nieuwe pas wordt goed ontvangen. Wethouder Maaike Veeningen legt op haar blog uit: “Het was even wennen maar we zien dat veel mensen gebruik hebben gemaakt van de tijdelijke aanbiedingen.” Ook is het reguliere aanbod erg in trek is. Deze tijdelijke decemberaanbiedingen zijn door meer dan vijfhonderd pasgebruikers verzilverd.

Het aanbod van de nieuwe pas is flink uitgebreid en dat is ook een reden dat de pas zo populair is bij de nieuwe gebruikers. Het reguliere aanbod van de pas is in de eerste drie maanden meer dan duizend keer gebruikt. Er wordt het meest gebruik gemaakt van maaltijdvoorzieningen en het zwembad. Inmiddels zijn er al meer dan 2000 mensen in het bezit van een Amstelveenpas en is de pas meer gebruikt dan de oude.

In de toekomst zal het aanbod van de pas worden uitgebreid. Door meer te adverteren en gebruikers te vragen naar verbeteringen zal de pas verbeterd worden. Ook zal het aanbod steeds verder vergroot worden om daarmee het gebruikersbestand te vergroten en meer minima in de stad blij te maken.