Voorstelling ‘Dag mama’ maakt diepe indruk

Met een rugtas vol begrip, inzichten, handvatten en tips keerden de bezoekers van ‘Dag Mama’ huiswaarts. Deze voorstelling over dementie voor naasten en zorgprofessionals werd vorige week opgevoerd in  het Poppentheater. Het aanwezige publiek was onder de indruk en moest soms ook een traantje laten. Herkenning en erkenning waren de woorden die hand-in-hand gingen deze op deze bijzondere avond.

Steeds meer mensen worden geconfronteerd met dementie. Volgens de statistieken van Alzheimer Nederland lijden ongeveer 1.800 Amstelveners aan dementie. De helft van deze mensen is nog niet bekend bij de gemeente of zorgverleners. De gemeente vindt het belangrijk dat deze patiënten aan hun gedrag worden herkend, zodat hier goed kan worden ingespeeld. “Met de juiste aandacht kunnen wij dementerenden in deze moeilijke periode nog wat geluk en liefde geven,” aldus Rob Ellermeijer van de Amstelveense VVD die aanjager was om de voorstelling aan te bieden aan Amstelveners.

De gemeente Amstelveen ging hier graag in mee, vanuit het raadsinitiatief dat Ellermeijer en Anne-mieke van de Vet (D66) om Amstelveen met een trainingsprogramma meer dementievriendelijk te maken.