Deze week laatste kans op bekijken KLM Kunstcollectie

De kunstwerken van de KLM Kunstcollectie zijn deze week voor het laatst te bekijken in Museum Jan van der Togt. De expositie is afgelopen week in de verkoop gegaan en bestaat uit schilderijen, aquarellen en fotografie. Bij de verkooptentoonstelling kunnen geïnteresseerden een bod doen op de werken.

De collectie bestaat uit ruim 50 werken van zowel kunstenaars van Nederlandse bodem als internationale artiesten. Zo zijn er schilderijen van onder andere Emo Verkerk, Nico Molenkamp en Laura Hernandez te zien en daarnaast fotografie van oa. Horst P. Horst, Shirin Neshat en het pareltje van de tentoonstelling: ‘Nanjing Xi Lu, Shanghai’ van Thomas Struth.

KLM heeft een speciale Kunstcommissie, die is in 1989 opgericht om zich bezig te houden met de kunst binnen het bedrijf. De commissie heeft de kunst zorgvuldig uitgezocht en weet met deze verkooptentoonstelling te voorkomen dat de werken voorgoed in een depot terecht komen. Zij zeggen hierover het volgende: ‘KLM heeft de criteria van beheer van haar kunstcollectie aangepast aan de huidige nieuwe koers van de onderneming. Hierdoor is de weg vrijgemaakt voor de verkoop van een aantal interessante werken.’

Willem de Winter, bekend van het tv-programma Tussen Kunst & Kitsch, is iedere dag in het museum aanwezig om meer te vertellen over de schilderijen. De werken zijn nog tot 26 februari te bekijken in Museum Jan van der Togt.