‘Westwijk in the Picture’ wordt onthuld op Valentijnsdag

Onder leiding van kunstenaars Stephanie Rhode en Jeltje van Houten, hebben de buurtbewoners van Westwijk samengewerkt  aan een kunstwerk in hun eigen wijk: Westwijk in the Picture! Dit “Community Art Project”  is in september 2016 van start gegaan. Mede dankzij de enorme inzet van de deelnemers, werden voorgaande projecten al een groot succes. Er staat bijvoorbeeld ook een mozaïekbank in de wijk Keizer Karelpark.

Op verschillende locaties in Westwijk hebben bijeenkomsten plaatsgevonden, zoals in buurtcentrum Westend.  Ook werden er bezoeken gebracht aan de kinderen van de naschoolse opvang Kinderrijk, ouderen in de Dignahof en aan de bezoekers van dagopvang Ons Tweede Huis. Dit om zo veel mogelijk Westwijkers de kans te geven mee te werken aan het project.

En nu, vijf maanden later is het dan zo ver. Voor het wijkcentrum Westend (Westwijkplein 3)  op 14 februari om 15.00 uur is het tijd voor de onthulling van: Westwijk in the Picture!

Centraal tijdens dit project stond het “silhouet  (oftewel het tekenen van gezichten/profielen)”.  Na het verzamelen van zoveel mogelijk profielen  (gemaakt door de buurtbewoners), werden deze  samengevoegd in een compositie en uitgefreesd uit platen staal. De vorm van de platen verwijst naar de Asserring, de weg rond het centrum van de wijk. In het middelpunt is Westwijkplein gelegen, dé plek van ‘ontmoeting’ in de wijk.

Met een definitieve plek op de bovenetage van buurtcentrum Westend, zal het kunstwerk zelfs door voorbijgangers te zien zijn, via de glazen wand aan de gevel.  Het project is gefinancierd en mogelijk gemaakt door het Wijkplatform Westwijk, gemeente Amstelveen en Eigen Haard.