500 kinderen samen voor het eerst naar een musical

Stichting Het Vergeten kind, Humanitas en Save The Children Nederland hebben 500 kinderen samengebracht, om voor het eerst naar een musical te gaan. Met behulp van crowdfunding zijn er 500 kaartjes gekocht voor de musical ‘Peter Pan: het echte verhaal’ in Schouwburg Amstelveen op 31 maart.

De schrijver van de musical J.M. Barrie nodigde 100 jaar geleden voor de première van het stuk, tientallen kinderen in kansarme milieus uit om voor het eerst in een theater een musical te zien. Dat is wat nu ook gebeurt. Via een crowdfundingsactie bij Voordekunst.nl konden donateurs kaarten kopen voor kinderen die door afkomst of thuissituatie zelf nooit naar een theater (kunnen) gaan. Zij krijgen nu de kans om dat toch  te doen.

Peter Pan: Het echte verhaal gaat over kinderen in Nimmerland die leren te vertrouwen in hun droomwereld, zonder dat volwassenen het leven nodeloos ingewikkeld maken. Save the Children Nederland, Humanitas en Stichting Het Vergeten Kind helpen kinderen zodat zij weer als kind kunnen leven en dromen.