‘De advocaat’, toneelstuk over leven Bram Moszkowicz in Schouwburg Amstelveen

De advocaat – geschreven door Ilja Leonard Pfeijffer – vertelt het verhaal van Bram Moszkowicz, een strafrechtadvocaat uit Maastricht die de beste van Nederland moet worden. Omdat zijn vader de beste was en hij zijn vader niet mag teleurstellen. Moszkowicz is welbespraakt, charismatisch, geestig, draagt dure pakken en omringt zich met de mooiste vrouwen. Iedereen wil Moszkowicz zijn. Behalve Moszkowicz zelf. Toneelgroep Maastricht speelt De advocaat op donderdag 30 maart in Schouwburg Amstelveen.

De advocaat is geïnspireerd op het leven en de carrière van voormalig advocaat Bram Moszkowicz, die in 2013 uit het ambt werd gezet. Het stuk is echter geen reconstructie van de werkelijkheid. Pfeijffers De advocaat behoort nadrukkelijk tot het terrein van de fictie. Artistiek leider Michel Sluysmans regisseert dit Shakespeareaanse koningsdrama over de opkomst en zelfverkozen ondergang van een topadvocaat. De muziek is van Vincent van Warmerdam. Spel: Porgy Franssen, Viktor Griffioen, Hans van Leipsig, Karien Noordhoff, Hans Trentelman en Dries Vanhegen.

Salon – Een inleiding op de voorstelling
Een uur voor aanvang van de voorstelling organiseert de schouwburg een Salon. De Salon wordt verzorgd door acteur Dries Vanhegen. Hij zet de totstandkoming van de voorstelling uiteen, vertelt over regie keuzes (van artistiek leider Michel Sluysmans) en de keuzes van de schrijver (Ilja Leonard Pfeiffer) en beantwoord eventuele vragen van het publiek.
De Salon begint om 19.00 uur en is gratis toegankelijk als u een entreebewijs heeft voor de voorstelling. Voor de Salon hoeft u niet te reserveren, maar voor de Salons geldt vol=vol en na aanvang van de Salon geen toegang meer.

De advocaat –  Donderdag 30 maart, aanvang voorstelling om  20.00 uur in Schouwburg Amstelveen.

Meer informatie: Schouwburg Amstelveen