Amstelveense basisschool wint prijs bij Techniek Toernooi Noord-Holland

70 teams van 26 Noord-Hollandse basisscholen deden donderdag 16 maart mee met het Techniek Toernooi Noord-Holland 2017, waaronder de Amstelveense basisschool Brede School Omnibus. Zij wonnen 1 van de 6 prijzen voor creativiteit. Dit toernooi vond plaats op Hogeschool iPabo in Alkmaar.

Leerlingen gingen de strijd met elkaar aan in zes competities in het teken van ‘vooruitgang’. De jury van professoren (gekleed in toga met baret) riep 24 teams uit tot winnaar. Zij mogen de provincie vertegenwoordigen op het landelijk Techniek Toernooi begin juni in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem.

Juryvoorzitter Prof. Dr. Bob van Eijk: “De jury was enorm onder de indruk van de kwaliteit van de prestaties van de leerlingen. Zij kwamen met verrassende en slimme oplossingen voor de technische uitdagingen.”

Het Techniek Toernooi Noord-Holland is een jaarlijks terugkerend evenement voor leerlingen uit alle groepen van het basisonderwijs in de provincie. De wedstrijd begint op school en eindigt in Alkmaar met een spannende finale. Dit jaar was de 9e editie.

Foto: Sjaak Bos